Lidt om cykler i cykelparadisbyen

København blev for flere årstal siden prist som EU’s cykelmekka, og lige før jul er der kommet endnu en imponerende fact frem i dagens lys. Der er nu en overvægt af cykler i Kbh, holdt op over for køretøjer. Dette resultat må siges at være iøjnefaldende, særligt når du sammenligner med den resterende industrielle del af verden. Og så eksisterer der de klare ’pros’, at luften bliver forbedret, grundet man ser begrænset produktion afudstødningsgasser i forhold til hvis alle mennesker hver dag færdes biler. Samt det som bonus ret sikkert at køre på cykel i byen, idet der er lavet dedikerede cykelområder på alle veje, og du er ej palle alene i verden, så der findes minimal risiko for, at biler og busser ikke ser dig. Vi minder dog om evig og altid holde øje med store lastbiler.
Med baggrund i er du sikkert selv inkarneret cyklist og skal have en nyere dame- eller herrecykel. Eller givetvis er datteren eller sønnen blevet stort nok til, at det savner sin helt egen børnecykel. Sikr dig at gå efter en cykel, som er svarende til behovet. Det er essentielt at blive klar over, hvorvidt du fortrinsvist skal cykle mindre ture inderst i byen og meget vel er i stand til at nøjes med at have en herre- eller damecykel i bedstemor/far-stilen, eller du cykler langt til arbejde, og herfor gør bedst i at tjekke racercykler.
Hvis du er oppe i årene, har fx en knæskade eller eksempelvis helt ærligt lidt magelig anlagt, er en el cykler lige noget for dig. Her skal du gøre op med dig selv, hvorvidt du foretrækker elcyklensom sportsmodel, almindelig cykel eller fx en klassisk shoppingcykel. Sådan en cykeltype er desforuden miljørigtig, da cyklen bruger et batteri, som har meget lang holdbarhed. Der er flere varianter af systemer, men modellerne med centermotor samt motor i forhjulene er i 2017 de hovedsageligt solgte herhjemme. Man har i tillæg elcykler med motor på baghjulet. Centermotoren fører som den mest prissatte, men så har den så dertil et vældigt godt elmotortræk. Brandet er virkelig mange af de identiske cykelfabrikanter, der på samme måde laver el-modellerne. Eksempelvis Kildemoes plus Jensen for blot at nævne nogle.