A kassen viste sig at være det der hjalp mig

For et halvt år siden var virksomheden, hvor jeg arbejdede tvunget til at fyre de fleste medarbejdere. Jeg stod af den grund uden varsel uden forudsigelig indtægt.

Det føltes ret svært. Jeg har ikke været uden stabil løn. Heldigt nok har jeg fra begyndelsen overført penge til a-kasse. Det blev min løsning, da jeg lige pludselig blev ledig.

Jeg har engang imellem spekuleret på, at det var formålsløst at betale til a kasse. Jeg har jo nogensinde været
jobsøgende før, men gudskelov var jeg kvik nok til at fortsætte med at være medlem.

Da jeg lige pludselig var uden arbejde var medlemskabet altså bare en stor hjælp.

Arbejdsløsheds-kassen hjalp med at få styr på det økonomiske og alt det andet, ligesom de var behjælpelige med at kigge efter eventuelle jobs, frembringesvar på jobopslag og cv’er. Det var egentlig nogenlunde til at gå til.

Der er ikke mange jobs i min branche. På baggrund af det var jeg indstillet på, at jeg ville være arbejdsløs i lang tid. Finansielt ville det være benhårdt, men det kunne godt lade sig gøre. Jeg havde krav på dagpenge som medlem af en a-kasse. På den måde var jeg sikret finansielt. Dagpenge er ikke det samme en fast løn, men jeg skal ikke af med mit hjem, og jeg kan brødføde min familie. Det er det vigtigste for mig, og det er jeg meget taknemmelig over.

Der er jo en del akasser, og det vigtigste for mig er, at den der skulle hjælpe mig er relevant for mit arbejdsområde. A-kassen skal også fremstå til at regne med. Gudskelov følte jeg mig det rigtige sted.

Jeg blev indkaldt til et par aftalte tider hos min akasse, og der var endvidere lejlighed til at booke sig ind til forskellige undervisning, som gjorde mig klogere på blandt andet dagpenge.

For nylig fik jeg et brev fra Akademikernes a-kasse, som fortalte, at de havde et eventuelt arbejde til mig. Jeg var glad.

Nogle dage efter var jeg til samtale hos min kommende arbejdsgiver. Samtalen forløb i en god tone, og kort tid efter kontaktede de mig om, at jeg havde fået jobbet.

Jeg nåede at være uden arbejde lidt under et år, og det er herligt, at jeg atter har en fast indtægt. Jeg er taknemmelig for mine nye kolleger.
Det er anstrengende at være ledig, og det er af stor betydning at blive tilbudt den rigtige bistand.

Jeg følte mig aldrig på bar bund af min akasse.
At være berettiget til dagpenge som meldt ind i en akasse var helt sikkert min redning økonomisk. På den måde var jeg sikret rent økonomisk, og jeg blev ikke tvunget til at sælge de genstande, der har stor betydning for mig.